Αισθητική Οδοντιατρική

Πρόκειται για τον τομέα εκείνο της οδοντιατρικής που στοχεύει στην αισθητική βελτίωση, όχι μόνο των δοντιών, αλλά και του χαμόγελου εν γένει. Ο ειδικός στην αισθητική οδοντίατρος – προσθετολόγος έχει στη διάθεσή του πληθώρα σύγχρονων υλικών και τεχνικών, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει και τα πλέον δύσκολα και απαιτητικά περιστατικά.

Όψεις πορσελάνης

Είναι συντηρητικές αποκαταστάσεις – λεπτές φλούδες από πορσελάνη – που πολλές φορές δεν ξεπερνούν το πάχος ενός φακού επαφής. Έχουν άριστη αισθητική και αντοχή μετά τη συγκόλληση, είναι μερικής κάλυψης και χρησιμοποιούνται για να μειώσουμε ή και να εξαλείψουμε κενά ανάμεσα στα δόντια, να ισιώσουμε δόντια, να επαναφέρουμε προτεταγμένα δόντια στο οδοντικό τόξο, να αλλάξουμε το μήκος και το σχήμα των δοντιών.

Ολοκεραμικές στεφάνες

Είναι αποκαταστάσεις από πορσελάνη που καλύπτουν όλο το δόντι. Είναι άριστης αντοχής και αισθητικής και χρησιμοποιούνται για ν’ αντικαταστήσουν τις παλιές προβληματικές ή και αντιαισθητικές στεφάνες (θήκες) που εσωτερικά καλύπτονται από μέταλλο, αλλά και εκτεταμένες βλάβες, καθώς και ενδοδοντικά θεραπευμένα (απονευρωμένα) δόντια.

Γέφυρες Ζιρκονίας

Γέφυρα ονομάζεται η κατασκευή που χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της απώλειας ενός δοντιού και απαιτεί τον τροχισμό και την κάλυψη των παρακείμενων του κενού δοντιών. Το ζιρκόνιο είναι ένα υλικό λευκό μεν, μέταλλο δε, που έρχεται να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές μεταλλοκεραμικές γέφυρες που με τον καιρό εμφανίζουν γκρι κολάρο γύρω από τα ούλα, ενώ είναι υπεύθυνες και για αλλεργίες στα ούλα. Είναι πολύ αισθητικές, βιοσυμβατές και ανθεκτικές. Χρησιμοποιούνται ως εναλλακτική των εμφυτευμάτων όταν το κενό αφορά ένα δόντι.

Ένθετα / Επένθετα

Είναι αποκαταστάσεις από πορσελάνη ή ρητίνη για τα οπίσθια δόντια. Τοποθετούνται αντί για έμφραξη (σφράγισμα) και θεωρούνται αποκατάσταση επιλογής όταν η βλάβη στο δόντι ή την έμφραξη που θα αντικαταστήσουν έχει διάμετρο μεγαλύτερη από το ½ της διαμέτρου του δοντιού. Κατασκευάζονται στο εργαστήριο αφού ο οδοντίατρος πάρει αποτύπωμα και καλύπτουν τα αδύναμα σημεία του δοντιού, προστατεύοντας έτσι το δόντι από κάταγμα. Είναι πολύ αισθητικές αποκαταστάσεις και ανθεκτικές.

Λεύκανση

Είναι η εξειδικευμένη τεχνική, με την οποία αφαιρούνται οι χρωστικές από τα δόντια κι εξασφαλίζει ένα ολόλευκο χαμόγελο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα οδοντιατρεία είναι ασφαλή και δεν επεμβαίνουν στη δομή του δοντιού, αλλά μόνο στο χρώμα. Η λεύκανση πραγματοποιείται μόνο πάνω σε φυσικά δόντια. Στην Οδοντική Φροντίδα η λεύκανση πραγματοποιείται με τη βοήθεια συσκευής Laser, ώστε να εξασφαλίζεται το βέλτιστο αποτέλεσμα στο μικρότερο δυνατό χρόνο με τη χρήση ηπιότερων οξέων.

Bonding / Lifting δοντιών

Είναι συντηρητικές αποκαταστάσεις με σύνθετη ρητίνη (λευκό σφράγισμα), που συνήθως πραγματοποιούνται χωρίς τρόχισμα δοντιών. Η τελευταίας τεχνολογίας σύνθετες ρητίνες έχουν τη δυνατότητα να μιμηθούν απόλυτα το φυσικό δόντι όσον αφορά στο χρωματισμό και τη διαφάνεια, ενώ παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση και στην αντοχή τους. Χρησιμοποιούνται για να μειώσουμε ή και να εξαλείψουμε κενά ανάμεσα στα δόντια, να αλλάξουμε το μήκος των δοντιών, αλλά και να καλύψουμε δισχρωμίες, μικρορωγμές και κατάγματα. Έχουν χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τις όψεις πορσελάνης, αλλά είναι μικρότερης αποτριπτικής αντοχής και με την πάροδο του χρόνου αποχρωματίζονται.

Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης

Είναι τα γνωστά λευκά σφραγίσματα. Είναι μεγάλης αντοχής πολύ αισθητικά και ενδείκνυται όταν η βλάβη στο δόντι είναι μικρότερη από το ½ της διαμέτρου του δοντιού.

Κοινοποίηση: